Αντικεραυνική Προστασία

PRO-024A

€13,71

Προστασία του μηχανισμού της ηλεκτρικής περίφραξης από κεραυνούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Προστασία του μηχανισμού της ηλεκτρικής περίφραξης από κεραυνούς.

Περιγραφή

Το αντικεραυνικό έχει 2 ακροδέκτες για να συνδεθεί στην ηλεκτρική περίφραξη και έναν ακροδέκτη για να συνδεθεί σε δικιά του αποκλειστική γείωση.

Συνδεσμολογία

Το πηνίο συνδέεται εν σειρά στην ηλεκτρική περίφραξη, ανάμεσα στη γραμμή και τον μηχανισμό. Στο κάτω στέλεχος του αντικεραυνικού συνδέουμε την γείωση του με ένα καλώδιο υψηλής τάσης και την τοποθετούμε σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από την γείωση του μηχανισμού.

Τρόπος λειτουργίας

Η ηλεκτρική περίφραξη είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για τον κεραυνό να φτάσει στη γη. Αν χτυπήσει κεραυνός την περίφραξη σε οποιοδήποτε σημείο της ένα μεγάλο ρεύμα θα περάσει μέσα από το μηχανισμό για να κατευθυνθεί στη γείωση με αποτέλεσμα να τον καταστρέψει. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να αποσυνδέεται ο μηχανισμός από την περίφραξη για όσο υπάρχει ο κίνδυνος για κεραυνό. Αυτό όμως δεν είναι πολύ πρακτικό και υπάρχει πάντα η πιθανότητα μια καταιγίδα να μας πιάσει απροετοίμαστους. Για να προστατέψουμε τον μηχανισμό μας, συνδέουμε σε σειρά ένα αντικεραυνικό σύστημα, με δική του αποκλειστική ράβδο γείωσης. Όταν αυξηθεί απότομα το ρεύμα από κάποιον κεραυνό, κλείνει το κύκλωμα του αντικεραυνικού και διοχετεύεται το ρεύμα στη δική του γείωση.

Γράψτε μια κριτική

Σχετικά προϊόντα

Κατηγορίες

TOP
Product successfully added to the product comparison!